Počinje edukacijski program iz oblasi Psihoterapijskog savjetovanja za djecu i adolescente u centrima za mentalno zdravlje

Danas u prostorijama Centra BHIDAPA upriličen je sastanak sa predstavnicima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, lidericom Projekta mentalnog zdravlja u BiH i direktoricom BHIDAPA-e.
Nakon potpisanog Protokola o suradnji izmedju Rektorata Univerziteta u Zenici i BHIDAPA-e u februaru 2019. godine, cilj današnjeg sastanka bio je definisanje početka i toka implementacije edukacijskog programa iz oblasi Psihoterapijskog savjetovanja za djecu i adolescente u centrima za mentalno zdravlje u zajednici.

Radosni smo da smo ovim sastankom korak bliže zvaničnom početku edukacije.

Prošle sedmice bilo nam je zadovoljstvo prisustvovati svečanom potpisivanju ugovora izmedju Predstavnika Federalnog ministarstva zdravstva, Asocijacije XY, Medicinskog fakulteta Zenica i 20 domova zdravlja, čime je formaliziran početak stručnog usavršavanja psihologa iz centra za mentalno zdravlje u Federaciji Bosne i Hercegovine za dječiju i adolescentnu psihoterapiju.
Aktivnost je dio Projekta mentalnog zdravlja u BiH, koji podržava Vlada Švicarske, a implementira Asocijacija XY u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS.