Prvi studijski dani grupnih analitičara u BiH – Beznađe i nada u terapijskoj grupi i društvu, 03.-04. 11. 2023, Tuzla

Prvi studijski dani grupnih analitičara u BiH (The first Study Days of group analysts in Bosnia and Herzegovina)

 Beznađe i nada u terapijskoj grupi i društvu (Despair and hope in therapeutic group and society)

 03. – 04. novembar/studeni 2023. godine Galerija „Ismet Mujezinović“ i Dom mladih Tuzla (link)

Imali smo čast biti prisutni na Prvim studijskim danima grupnih analitičara u Bosni i Hercegovini, pod nazivom “Beznađe i nada u terapijskoj grupi i društvu”.

Ovaj događaj bio je iznimno inspirativan i obogaćujući, omogućavajući nam da zajedno promišljamo temu beznađa i nade u terapijskoj grupi i društvu.

Hvala Udruženju grupnih analitičara u BiH, Klinici za psihijatriju UKC Tuzla i Centru za kulturu Tuzla na organizaciji ovog vrijednog skupa.

Imali smo priliku slušati i učiti od eminentnih stručnjaka, profesorice Dolores Britvić i profesora Ivana Urlića s Instituta za grupnu analizu Zagreb. Njihova predavanja potaknula su nas na duboka razmišljanja o temama beznađa, nade i mogućnosti za promjene.

Sveprisutna atmosfera u kojoj smo dijelili svoja iskustva s profesorima, kolegicama i kolegama, kroz razgovore i interakciju u velikim i malim grupama, bila je zaista poticajna. Ovo iskustvo nas je potaknulo na putovanje do najdubljih dijelova naše osobnosti i omogućilo nam bolje razumijevanje pitanja koja nas sve dotiču.

Iskreno čestitatamo organizatorima Skupa, na čelu sa Prof. dr. sc. Esminom Avdibegović, Predsjednicom Udruženja grupnih analitičara – UGA u BiH, kao i svim članovima na predanom radu.

Zahvaljujemo na prilici za ovu dragocjenu razmjenu znanja i iskustava, duboke trenutke introspekcije i kontakta, učenja i druženja.

Nadam se da ćemo zajedno nastaviti doprinositi razumijevanju i prevladavanju izazova s kojima se suočavamo.

S poštovanjem,

ispred BHIDAPA-EAPTI,

Mirela Badurina