Sedmi modul: Rezilijentnost i Mentalizacija

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je 23.06.2022. godine održan posljednji modul drugog ciklusa edukacije-treninga u sklopu projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ na temu „Rezilijentnost i mentalizacija“.

Kroz modul smo diskutovali o pojmu rezilijentosti, kao i o procesu razvoja mentalizacije. Osim toga, govorili smo o razvoju i unapređenju kapaciteta rezilijentnosti u djece, adolescenata, porodice i zajednice. Modul su vodile naše drage prim.dr.sci.dr. Azra Arnautović i Sabina Zijadić-Husić, a ekspert predavač je bila izvrsna prof.dr.sc. Tatjana Stefanović  Stanojević, psiholog.

Zahvaljujemo se našim dragim kolegama i kolegicama na ukazanom povjerenju i motivaciji tokom svih dosadašnjih modula koji su organizovani u sklopu projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“.

Projekat Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku EU-a i uz saglasnost nadležnih ministarstava, nastavlja sa svojim edukacijama-treninzima sa primarnim ciljem jačanja kapaciteta rezilijentnosti zajednice u očuvanju mentalnog zdravlja djece, adolescenata i porodica u Bosni i Hercegovini.