Edukacija-trening za psihosocijalnu podršku djeci u pokretu

Edukacija-trening je održana na temu Osnovne vještine u tretmanu djece u pokretu i plan oporavka u organizaciji Médecins du Monde.

Edukacija je namijenjena stručnjacima (psiholozima, psihoterapeutima, pedagozima i socijalnim radnicima), koji pružaju psihosocijalnu podršku djeci u pokretu u migrantskim kampovima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Saradnja između Médecins du Monde i BHIDAPA-e je započela u januaru 2021. godine sa ciljem jačanja kapaciteta stručnjaka za specifični tretman djece i adolescenata u pokretu, sa i bez pratnje, u očuvanju mentalnog zdravlja.

U periodu od januara do decembra 2021. godine održana su četiri trodnevna treninga.

Ovim putem se zahvaljujmo Médecins du Monde na saradnji i ukazanom povjerenju, kao i svim cjenjenim kolegama i kolegicama na iskazanoj motivaciji i spremnosti za lični i profesionalni rast i razvoj i na svemu sto čine za djecu u pokretu.

Edukaciju-trening vodile su Mirela Badurina i Sabina Zijadić-Husić, psihoterapeuti, treneri i supervizori, a gost predavač je bila Porf. dr. med. sc. Mirjana Graovac, dječji i adolescentni  psihijatar i psihoterapeut[. /vc_column_text]