Predavanje na temu „Rad sa traumatiziranom djecom“ i „Visoko-konfliktni razvodi“ – prof. dr. Gordana Buljan Flander

U srijedu i četvrtak (27. i 28.06.2018.) u Hotelu Sarajevo održana je dvodnevna edukacijska radionica kao posljednja u nizu radionica u sklopu aktivnost jačanja kapaciteta centara za mentalno zdravlje u BiH o osnovama terapijskih vještina o oporavku djece kroz program „Pravda za svako dijete“.

Predavanje na temu „Rad sa traumatiziranom djecom“ kao i „Visoko-konfliktni razvodi“ održala je uvažena prof. dr. Gordana Buljan Flander, klinički psiholog, integrativni psihoterapeut, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Učesnici su izrazili zadovoljstvo stručnošću i požrtvovanošću profesorice Buljan Flander i predavačima u prethodnim edukacijskim radionicama u sklopu ove aktivnosti.

BHIDAPA je na čelu sa direktoricom nastojala je kroz ove radionice stručnjacima CMZ, koji se u svom radu susreću sa djecom, ponuditi predavanja stručnjaka, s ciljem zajedničkog rada za dobrobit djece i mladih.

Projekat finansira Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC) i Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA), a realizira CRPC.

Vjerujemo da je ovo tek početak zajedničkog učenja i usavršavanja, te da ćemo u budućnosti imati priliku za nove susrete, razmjenu mišljenja i usvajanje novih znanja koje nam uvijek trebaju s ciljem da djeci i mladima pružimo podršku i pomoć koja im je potrebna.