Šesti modul : Razvoj identiteta djece i adolescenata

U petak 10.06.2022. godine, održan je šesti modul u sklopu projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ na temu „Razvoj identiteta djece i adolescenata“.

Tema modula je uopšteno obrađivala razvoj identiteta djece i adolescenata, a poseban fokus bio je na psihoseksualnom razvoju sa osvrtom na razvoj rodnog i seksualnog identiteta. Voditelji modula su bile naše drage prim. mr. sci. dr. Azra Arnautović i Sabina Zijadić-Husić, psiholog, psihoterapeutkinja i supervizorica. Ekspert predavač je bio prim. doc. dr. Sc. Goran Arbanas, dr.med., psihijatar, psihoterapeut i supervizor.

Naravno, također se zahvaljujemo našim dragim kolegama i kolegicama na prisustvu i motivaciji tokom čitave edukacije-treninga.

Projekat Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku EU-a i uz saglasnost nadležnih ministarstava, nastavlja sa svojim edukacijama-treninzima sa primarnim ciljem jačanja kapaciteta rezilijentnosti zajednice u očuvanju mentalnog zdravlja djece, adolescenata i porodica u Bosni i Hercegovini.