Peti modul: Multidisciplinarni koncept – Ko smo mi? Koliko se dobro poznajemo?

U Petak 20.05.2022. godine održan je peti po redu modul drugog ciklusa projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ na temu „Multidisciplinarni koncept – Ko smo mi? Koliko se dobro poznajemo?“.

Osnovni zadatak modula bio je prepoznati vlastiti stil i obrazac privrženosti, kao i njihov uticaj na povezivanje i komunikaciju. Također se radilo na usvajanju i razvoju praktičnih vještina kada je u pitanju rad sa ciljnim grupama, ali i na razvijanju multidisciplinarnosti profesionalaca kroz razvoj, jačanje grupne koherzije i brige o sebi.

Voditelji module bile su prim. mr. sci. dr. Azra Arnautović, pedijatrica, psihoterapeutkinja i supervizorica i Sabina Zijadić-Husićm psiholog, psihoterapeutkinja i supervizorica. Ekspert predavač je na ovom modulu bila prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinički psihologinja, psihoterapeutkinja, supervizorica.

Kao i uvijek, posebne zahvale idu našim dragim kolegama i kolegicama na izdvojenom vremenu, kao i na motivaciji i dobrom raspoloženju tokom ove ali i svih prethodnih edukacija-treninga.

Projekat Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku EU-a i uz saglasnost nadležnih ministarstava, nastavlja sa svojim edukacijama-treninzima sa primarnim ciljem jačanja kapaciteta rezilijentnosti zajednice u očuvanju mentalnog zdravlja djece u Bosni i Hercegovini.