Peti ciklus Specijalizirane obuke: Zaštitimo adolescentkinje

Drage kolegice, kolege, saradnici i prijatelji,

raduje nas da smo danas počeli sa petim ciklusom Specijalizirane online obuke – ‘Zaštitimo adolescentkinje’. Projekat realizujemo u partnersvu sa UNICEF-om i u saradnji sa resornim ministarstvima Bosne i Hercegovine. Zajednički smo posvećeni stvaranju sigurnijeg okruženja za adolescentkinje.

Nastavljamo dalje pod mudrim vodstvom naše dugogodišnje mentorice, supervizorice i glavne trenerice, prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander, koja nas inspiriše, usmjerava ka boljem razumevanju zaštite adolescenatkinja uz jasne teorijske i praktične intervencije. Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander je klinički psiholog, integrativni psihoterapeut djece, adolescenata i odraslih, trener i sudski vještak za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Interdisciplinarna mreža stručnjaka “Ovde i sada” raste i jača. Okuplja stručnjake iz zdravstvenog, socijalnog i odgojno-obrazovnog sektora u BiH.

Ovoga puta kolegice i kolege dolaze iz:  Bihaća, Bosanske Krupe, Banja Luke, Brčkog, Bužima, Cazina, Dervente, Goražda, Gradačca, Ilidže, Ilijaša, Istočnog Sarajeva, Ključa, Mostara, Sanskog mosta, Tuzle, Velike Kladuše, Sarajeva, i ne možemo da se ne radujemo nastavku ove važne saradnje.

Očekujemo puno novih ideja, razmjene iskustava i zajedničkih napora za bolje sutra.

Dobrodošli u novi ciklus i neka nas vodi ista strast prema zaštiti svakog djeteta!

Više o Projektu temama i dinamici rada