Poziv na otvoreni modul, Savremena psihoterapija: Teorija, procesi promjene i istraživanje u psihoterapiji – SNS (part 1)”, Univ. prof. dr. sc. Günter Schiepek

Poštovane kolegice i kolege,

sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da će prvi od tri modul na temu:

Savremena psihoterapija: Teorija, procesi promjene i istraživanje u psihoterapiji (Theory and processes of change; research  in psychotherapy – SNS) u korištenju SNS „Synergetic Navigation System“, u naprednim metodama formulacije studije slučaja na putu prema personaliziranoj psihoterapiji u okviru znanosti,

voditi uvaženi Univ. prof. dr. sc. Günter Schiepek, integrativni psihoterapeuti i supervizor.

Prof. dr.Schiepek radi na Medicinskom Univerzitetu Paracelsus u Salzburgu na Institutu za sinergičko i psihoterapijsko istraživanji, na odjelu za psihijatriju – Psihoterapija i psihosomatika – Univerzitetska bolnica za psihijatriju Medicinskog Univerziteta Paracelsus i Odsjeku za psihologiju  Univerziteta Ludwig Maximilian u Münchenu. Autor i koautor je niza znanstvenih radova i knjiga.

Kompleksnost promjena u psihoterapiji su nelinearni, složeni i nepredvidivi procesi. Zbog toga se procesi psihoterapijskih intervencija moraju podržati i prilagoditi dinamici i potrebama klijenta u njegovom ekosustavu. To zahtijeva personalizirani i procesno osjetljiv pristup, koji uključuje detaljnu formulaciju slučaja, osnovne kompetencije psihoterapeuta i visokofrekventnu procjenu tekućeg procesa koji se mogu aplicirati na različite psihoterapijske modalitete, biti osnova psihoterapijskih trening standarda i podržati psihoterapiju kao posebnu znanstvenu disciplinu.

Modul je dio redovne nastave za edukante BHIDAPA Trening Instituta za integrativnu psihoterapiju i otvoren je za diplomirane psihoterapeute.

Našim edukantima se omogućava primjena Internet i App tehnologije zasnovane na Synergetic Navigation System (SNS), koja je personalizirana i procesno osjetljiva metoda. Na ovaj način edukanti BHIDAPA Trening instituta, učestvuje u razvoju i  integraciji novih europskih standarda u istraživanju, monitoringu i optimiziranju procesa promjene u psihoterapiji.

Značajno je da sve korake kroz modul učesnici mogu koristiti za sebe kako bi podržalilični razvoj i mogu ga primijeniti na klijentima u psihoterapijskom tretmanu i time pratiti napredak.

Mjesto održavanja:

Sarajevo, Startup studio, Ulici Maršala Tita 54, u prolazu prema restoranu Nostra Cucina

Dinamika rada:

  • petak od 17:00 do 21:00
  • subota od 9:30 do 18:00
  • nedjelja od 9:00 do 12:00

Modul će biti na engleskom jeziku.

Kotizacija je 350 KM, za članove BHIDAPA-e, 300 KM.

Kotizacija uključuje: Certifikat sa 20 sati kontinuiranog profesionalnog razvoja (CPD)  i edukacijski materijal.

Broj učesnika je ograničen. Tri slobodna mjesta. 

Prijave su otvorene do popunjenja slobodnih mjesta, najkasnije do petka 4.11. do 10:00 h.

Obavezna online prijava kliknite ovdje

Podatke za plaćanje možete naći ovdje

S poštovanjem,

BHIDAPA Trening Institut za integrativnu psihoterapiju