Edukacija o zaštiti djece za djelatnike osnovnih i srednjih škola

Preuzeto sa NCM “Ivan Pavao II”

Edukacija o zaštiti djece za nastavnike

119251300 373301377028420 4707025502289218855 n

“U prethodnih nekoliko godina, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II intenzivno radi na programima zaštite djece kroz samostalne programe ali i kroz suradnju s drugima vladinim i nevladinim organizacijama.

U skladu s tim, u suradnji s BH IDAPA, Europski akreditiranim edukacijskim programom iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije organizirali smo dvodnevnu edukaciju o jačanju nastavničkih kompetencija o prepoznavanju djece u riziku. Edukacija je održana u razdoblju od 11. do 12. rujna 2020., na temu Djeca u riziku, osnovni preventivni programi u pandemijskom okruženju i briga o sebi. Edukaciju za nastavnike održala je dr. Mirela Badurina, dječja i adolescentna psihoterapeutkinja, osnivačica i direktorica BHIDAPA.”

edukacija zastita djecee
“Nastavnici su tijekom predavanja imali priliku čuti o uticaju COVID-19 na mentalno zdravlje, te gdje smo trenutno kao stručnjaci, koja znanja su nama sada potrebna. Zatim su imali mogućnost doznati više o tome kako razgovarati i saslušati dijete, kako pristupiti svakom djetetu uzimajući u obzir sve ono što osjeća, a pri tom znati biti odgovoran za vlastito mentalno zdravlje. “