BHIDAPA pozvana na obilježavanje 15 godina rada Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

BHIDAPA pozvana na obilježavanje 15 godina rada Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

U utorak, 6. februara 2018. godine u prepunoj Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s početkom u 11.00 sati obilježeno je 15 godina postojanja i uspješnog rada Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Ova institucija na čelu sa ravnateljicom, prof. dr. Gordanom Buljan Flander, svake godine otvara svoja vrata za gotovo 2000 djece, mladih i njihovih obitelji. Godine 2008. u Hong Kongu dobili su nagradu za najbolji multidisciplinarni tim u svijetu Međunarodnog društva za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece koja okuplja predstavnike iz preko 200 svjetskih zemalja. Ovo se priznanje dodjeljuje profesionalcima koji su načinili bitan pomak u tretmanu ili prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja djece u svojoj zajednici. Dvije godine kasnije, 2010. godine Vijeće Europe Poliklinici je dodijelilo priznanje za primjer dobre prakse u radu sa djecom žrtvama nasilja. Kao jedina takva ustanova u ovom dijelu Europe, ističe se primjenom najsuvremenijih znanstvenih spoznaja u području zaštite djece, te multidisciplinarnom podrškom obiteljima, uz intenzivnu suradnju s drugim institucijama i usmjerenost na najbolji interes djeteta. Osim što brine za zlostavljanu i zanemarivanu djecu, vrata Poliklinike otvorena su svoj djeci koja se nose sa različitim problemima razvojne dobi.

Obilježavanju ove veoma značajne obljetnice prisustvovalo je preko 200 ljudi. Mnogobrojni predstavnici vlasti, a posebno Gradonačelnik Zagreba, koji je održao i znakovit govor, pokazuju potporu koju Poliklinika uživa. Dirljivim obraćanjem predstavnika odbora djece, mladih i roditelja Poliklinike, uveličana je ceremonija obilježavanja 15 godina rada i time predstavljen nesebičan rad i zalaganje prof. dr. Gordane Buljan Flander i njenog tima usmjeren na rad sa djecom za dobrobit djece. Poruke koje su nam uputili djeca i mladi jasno nam pokazuju njihovu istinsku želju da ih vidimo, zaštitimo, pitamo, čujemo.
BHIDAPA kao prvi europski akreditiran edukacijski program za dječju i adolescentne integrativnu psihoterapiju i savjetovanje ima čast i privilegiju da već godinama surađuje sa Poliklinikom, prije svega sa prof. dr. Gordanom Buljan Flander koja nesebično dijeli svoja znanja i iskustvo sa polaznicima Programa, i kontinuirano supervizira rad stručnjaka i studenata. Osnivač i direktor BHIDAPA-e, dr.sc. Mirela Badurina počastvovana je pozivom da prisustvuje Ceremoniji i tom prigodom prenijela čestitke.

“Poštovani i dragi djelatnici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba na čelu sa vašom ravnateljicom, prof. dr. Gordanom Buljan Flander iskreno se radujem što vam danas od srca mogu čestitati, ne samo u svoje ime, nego u ime svih svojih kolegica i kolega iz BiH, na petnaestoj godišnjici uspješnog rada i značajnog doprinosa u razumijevanju zaštite zdravlja i dobrobiti djece i mladih. Hvala vam na vašoj srdačnoj otvorenosti da dijelite svoja znanja i iskustva sa nama i na vašoj velikoj podršci da i u Sarajevu gradimo sistem za koji ste nam vi uzor. Želim vam mnogo uspjeha u budućem radu”.

Hrvatski mediji su prenijeli i riječi prof. dr. Gordane Buljan Flander koja je nakon čestitke naglasila da se u Sarajevu otvara Poliklinika po uzoru na zagrebačku i time iskazala nesebničnu podršku naporima koje preduzima BHIDAPA na čelu sa dr.sc. Mirelom Badurina.

Još jednom prijateljima u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, BHIDAPA čestita ovaj značajan jubilej uz želju da zajedno nastavimo predano raditi na očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i mladih poštujući njihov najbolji interes.

https://youtu.be/VsOSBO-J5lc