Četvrti modul: Psihološke reakcije i razvoj mentalnozdravstvenih problema u djece i adolescenata

Sa radošću vas obavještavamo da je u petak 28.10.2022. godine održan modul na temu „Psihološke reakcije i razvoj mentalnozdravstvenih problema u djece i adolescenata“ u okviru tećeg ciklusa projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“.

 

Tema modula se odnosila na razlike u očekivanim i prenaglašenim reakcijama na stres, traumu i krizu, kao i depresivnost, anksioznost, suicidalnost, te suicidalno i nesuicidalno samopovređivanje djece i adolescenata. Voditelji modula su bile prim. mr. sci dr. Azra Arnautović i Sabina Zijadić-Husić, psiholog, psihoterapeutkinja i supervizorica.

Ekspert predavač je bila prim. dr. med. Ranka Kalinić, specijalist dječije psihijatrije i psihoterapeut.

Ovu priliku ćemo iskoristiti da se zahvalimo našim dragim kolegama i kolegicama na prisustvu, ali i njihovoj motivaciji koja je svaki put neizostavan dio naših edukacija-treninga.

 

Projekat Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku EU-a i uz saglasnost nadležnih ministarstava, nastavlja sa svojim edukacijama-treninzima sa primarnim ciljem jačanja kapaciteta rezilijentnosti zajednice u očuvanju mentalnog zdravlja djece u Bosni i Hercegovini