Najava modula: Razvoj rodnog i seksualnog identiteta kod djece i adolescenata – Izv. prof. dr. med. sc. Goran Arbanas, psihijatar i psihoterapeut

Poštovane kolegice, kolege, članovi i prijatelji BHIDAPA-e,
Sa zadovoljstvom Vam najavljujemo Modul na temu:
“Razvoj rodnog i seksualnog identiteta kod djece i adolescenata” koji će se održati od 18.10.-20.10. 2019. godine u Sarajevu.

Modul će voditi Izv. prof. dr. med. sc. Goran Arbanas, psihijatar i psihoterapeut, FECSM, predsjednik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju, Klinika za psihijatriju Vrapče. Pitanjima seksualnosti, kao i transrodnosti i transseksualnosti dr. Arbanas bavi se unazad petnaest godina.

Modul je dio redovne nastave za student edukacijskog programa iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije, te je otvoren za stručnjake koji se u svakodnevnom radu bave psihoterapijom i tretmanom djece i mladih.

Tokom modula kroz teoretska izlaganja, iskustveni rad i vježbe sudionici će steći znanja i vještine boljeg razumijevanja razvoja rodnog i seksualnog identiteta kod djece i adolescenata uz diferencijalnu dijagnostiku.

Mjesto održavanja: Dječija Kuća-Grbavica,
ulica Grbavička bb http://mladi.ba/djecija-kuca/ 

Dinamika rada Otvorenog dijela Modula:
– petak od 19:00 – 21:00 (od 17:30 – 19:00 samo za studente Edukacijskog programa)
– subota od 9:30 do 18:00
– nedjelja od 8:30 – 11:30 (od 11:30 – 12:30 samo za studente Edukacijskog programa)

Kotizacija je 250KM, a za članove BHIDAPA-e, 200KM. Svoje mjesto na edukaciji potrebno je unaprijed prijaviti putem online prijave https://bhidapa.ba/prijava-za-otvoreni-modul/  i rezervirati uplatom avansa u iznosu od 100KM do 12.10.2019. Podatke za plaćanje možete naći na https://bhidapa.ba/podaci-za-placanje/. Ostatak uplate može se izvršiti prije početka ili tokom edukacije.
Kotizacija uključuje: Certifikat i edukacijski materijal. Tri slobodna mjesta.

S radošću i uvažavanjem,
@bhidapa