Sedmi modul: Rezilijentnost i Mentalizacija

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je 18.11.2022. godine održan posljednji modul trećeg ciklusa edukacije-treninga u sklopu projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ na temu „Rezilijentnost i mentalizacija“.

 

U modulu smo diskutovali o pojmu rezilijentosti, kao i o procesu razvoja mentalizacije. Osim toga, govorili smo o razvoju i unapređenju kapaciteta rezilijentnosti u djece, adolescenata, porodice i zajednice. Modul su vodile naše drage prim.dr.sci.dr. Azra Arnautović i Sabina Zijadić-Husić, a ekspert predavač je bila izvrsna prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

 

Zahvaljujemo se našim dragim kolegama i kolegicama na ukazanom povjerenju i motivaciji tokom svih dosadašnjih modula koji su organizovani u sklopu projekta Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“.

 

Projekat Interdisciplinarna mreža stručnjaka „Ovdje&Sada“ u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku EU-a i uz saglasnost nadležnih ministarstava, nastavlja sa svojim edukacijama-treninzima sa primarnim ciljem jačanja kapaciteta rezilijentnosti zajednice u očuvanju mentalnog zdravlja djece, adolescenata i porodica u Bosni i Hercegovini.

Projekat je u tri ciklusa kroz po sedam modula okupio profesionalce koji rade na očuvanju mentalnog zdravlja djece, mladih i njihovih roditelja, u centarima za mentalno zdravlje, centrima za socijalni rad te odgojnim i obrazovnim ustanovama.

Posebna vrijednost ovog projekta je međusobno povezivanje i razmjena znanja i iskustava profesionalaca koji su učestvovali u edukaciji i superviziji.