Modul 3: Klinički intervju – kako razgovarati sa seksualno zlostavljanom adolescentkinjom?

U petak 24.03.2023. godine održan je i treći modul na temu „Klinički intervju kako razgovarati sa seksualno zlostavljanom adolescentkinjom“ u sklopu prvog ciklusa projekta Interdisciplinarna mreža stučnjaka “Ovdje & Sada”: Zaštitimo Adolescentkinje, fokusirana na preventivne psihosocijalne aktivnosti i intervencije u tretmanu adolescentkinja koje su preživjele zlostavljanje sa fokusom na seksualno zlostavljanje.

 

Modul su vodile naše drage, evropski akreditovani treneri – prof. dr. sc. Gordana Buljan  Flander, klin. psiholog, psihoterapeut, trener i sudski vještak za zlostavljanu i zanemarenu djecu i dipl. psiholog Sabina Zijadić-Husić, psihoterapeut, trener i supervizor

 

Pored naših vrhunskih akreditovanih trenera, počastvovala nas je svojim prisustvom i vrhunskim savjetima i primjerima iz prakse  prim. dr. Ranka Kalinić – dječiji psihijatar i psihoterapeut. Zahvaljujemo se prim. dr. Ranki Kalinić na predanosti i želji da nam pruži što više znanja koje su učesnici s radošću primali.

 

Opserver projektnih aktivnosti je: Prim. mr.sc. dr. Azra Arnautović, pedijatar, psihoterapeut, trener i supervisor

 

Posebno bogatstvo ovog programa je mogućnost supervizijskog rada i podrška ličnom rastu i razvoju učesnika kroz grupne procese.

Projekat se sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i uz saglasnosti resornih ministarstava.

Zahvaljujemo se našim dragim kolegama i kolegicama na ukazanom povjerenju i motivaciji tokom modula.