Modul 3: Klinički intervju – kako razgovarati sa seksualno zlostavljanom adolescentkinjom?

U petak 19.05.2023. godine održan je i treći modul na temu „Klinički intervju – kako razgovarati sa seksualno zlostavljanom adolescentkinjom? “ u sklopu drugog ciklusa projekta Interdisciplinarna mreža stučnjaka “Ovdje & Sada”: Zaštitimo Adolescentkinje, fokusirana na preventivne psihosocijalne aktivnosti i intervencije u tretmanu adolescentkinja koje su preživjele zlostavljanje sa fokusom na seksualno zlostavljanje.

 

Modul su vodile naše drage, evropski akreditovani treneri – prof. dr. sc. Gordana Buljan  Flander, klin. psiholog, psihoterapeut, trener i sudski vještak za zlostavljanu i zanemarenu djecu i dipl. psiholog Sabina Zijadić-Husić, psihoterapeut, trener i supervizor

Pored naših vrhunskih akreditovanih trenera, počastvovao nas je svojim prisustvom i vrhunskim savjetima i primjerima iz prakse  – Prim.doc.dr.sc. Goran Arbanas, dr.med., psihijatar, psihoteraput, supervizor. Zahvaljujemo se prim. doc. dr. sc. Goranu Arbanasu na mnogobrojnim sajvetima, prezentaciji te predanosti i želi da kolegama i kolegicama pruži mogućnost za razvoj i usvajanje novog, korisnog znanja.

 

Posebno bogatstvo ovog programa je mogućnost supervizijskog rada i podrška ličnom rastu i razvoju učesnika kroz grupne procese.

 

Projekat se sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i uz saglasnosti resornih ministarstava.

Zahvaljujemo se našim dragim kolegama i kolegicama na ukazanom povjerenju i motivaciji tokom modula.