Najava modula: Rad sa seksualno zlostavljanom djecom: od sumnje, intervjua, pravila postupanja u zaštiti djece do tretmana – Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, klinički psiholog i psihoterapeut

Poštovane kolegice, kolege, članovi i prijatelji BHIDAPA-e,
Zadovoljstvo nam je najaviti Modul na temu:
Rad sa seksualno zlostavljanom djecom: od sumnje, intervjua, pravila postupanja u zaštiti djece do tretmana”, koji će se održati od 8.11. – 10.11. 2019. godine u Sarajevu.

Modul će voditi Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinički psiholog i psihoterapeut, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Udruge za pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci Hrabri telefon. Ekspertica je Vijeća Europe za zaštitu seksualno zlostavljane djece i stalni sudski vještak za zlostavljanu i zanemarenu djecu. Posebno je posvećena prenošenju svojih znanja i iskustava budućim stručnjacima i velika je podrška stručnom timu Interdisciplinarnog terapijskog centara za zaštitu zdravlja djece, mladih i obitelji, koji djeluje u okviru BHIDAPA-e.

Modul je dio redovne nastave za studente edukacijskog programa iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije, te je otvoren za stručnjake koji se u svakodnevnom radu bave psihoterapijom i tretmanom djece i mladih.

Tokom modula kroz teorijski dio, praktični rad i vježbe sudionici će steći znanja i vještine od definisanja seksualnog zlostavljanja djece, pravila o postupanju u zaštiti seksualno zlostavljane djece,  šta učiniti kada nam se dijete povjeri, do razlike između forenzički osjetljive terapije i terapijskog tretmana (TFCBT).

Mjesto održavanja: Dječija Kuća-Grbavica,
ulica Grbavička bb http://mladi.ba/djecija-kuca/ 

Dinamika rada Otvorenog dijela Modula:
– petak od 19:00 – 21:00 (od 17:30 – 19:00 samo za studente Edukacijskog programa)
– subota od 9:30 do 18:00
– nedjelja od 8:30 – 11:30 (od 11:30 – 12:30 samo za studente Edukacijskog programa)

Kotizacija je 250KM, a za članove BHIDAPA-e, 200KM. Svoje mjesto na edukaciji potrebno je unaprijed prijaviti putem online prijave https://bhidapa.ba/prijava-za-otvoreni-modul/  i rezervirati uplatom avansa u iznosu od 100KM do 07.11.2019. do 12h. Podatke za plaćanje možete naći na https://bhidapa.ba/podaci-za-placanje/. Ostatak uplate može se izvršiti prije početka ili tokom edukacije.
Kotizacija uključuje: Certifikat i edukacijski materijal. Tri slobodna mjesta.

S radošću i uvažavanjem,
@bhidapa