Life script – Prof.dr.sc. Gregor Žvelc i dr.sc. Maša Žvelc

Ovog vikenda i edukanti druge godine edukacije iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije imali su priliku raditi u novim prostorijama BHIDAPA-e.

Zajedno sa edukantima druge godine edukacijskog programa za dječjeg i adolescentnog savjetnika pratili su drugi modul na drugoj godini pod nazivom „Life script“.

Predavanja su održali uvaženi prof. dr. Gregor Žvelc i doc. dr. Maša Žvelc sa instituta IPSA (Institut za integrativnu psihoterapiju i savjetovanje) iz Ljubljane. 

Modul „Life script“ ima za cilj objasniti rana uvjerenja koja se oblikuju na osnovu verbalnih i neverbalnih poruka, modeliranja, atribucija koje dobivaju od važnih osoba u životu. Skript je nesvijesni životni plan koji se formira na temelju egzistencijalnih reakcija, odluka i introjekcija u djetinjstvu i ograničava spontanost i fleksibilnost u rješavanju problema i u odnosima sa ljudima. Zanimljiv modul proveden veoma aktivno u traganju za osobnim životnim skriptovima, ali i utjecaju koje oni imaju u životu. Kroz modul je naglašena mogućnost da se rana uvjerenja kroz korektivno emocionalno iskustvo mogu mijenjati. Iza nas je zaista inspirativan vikend! 20