Sa modulom Razvoj rodnog i seksualnog identiteta kod djece i adolescenata počeo novi ciklus edukacije i uspostavljene nove saradnje

U prethodna tri dana učili smo i povezivali znanstvena dostignuća i vještine kroz praktične intervencije na temu razvoja rodnog i seksualnog identiteta kod djece i adolescenata, koju je vodio sjajni doc.dr.med.sc. Goran Arbanas, psihijatar i psihoterapeut, FECSM, predsjednik Hrvatskog društva za seksualnu terapiju – Klinika za psihijatriju Vrapče. Pitanjima seksualnosti, kao i transrodnosti i transseksualnosti dr. Arbanas bavi se dugi niz godina. Sa dr. Arbanasom  dogovoren je nastavak saradnje, kojoj se iskreno veselimo.

Modul je dio redovne nastave za studente edukacijskog programa iz dječje i adolescentne integrativne psihoterapije i bio je otvoren za stručnjake, naše drage goste, koji se u svakodnevnom radu bave savjetovanjem, psihoterapijom i tretmanom djece i mladih.

Ovim modulom započeo je i novi ciklus edukacije, a za one koji su zainteresirani za upis, konkurs ostaje otvoren do kraja novembra 2019.god. više https://bhidapa.ba/cetverogodisnji-edukacijski-program-iz-djecje-i-adolescentne-integrativne-psihoterapije/ 

BHIDAPA je, kao punopravna članica Europskog interdiscipinarnog terapijskog servisa za djecu i mlade-EIATSCYP,  jedini akreditirani edukacijski program iz oblasti dječije i adolescentne integrativne psihoterapije i savjetovanja u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj razvoj i osnaživanje stručnjaka u tretmanu djece, mladih i njihovih roditelja i povezivanje sa drugim institucijama i organizacijama, s ciljem zaštite, očuvanja i unaprjeđenja zdravlja i dobrobiti djece i mladih.

Podrškom Dječije kuće, proširujemo mrežu saradnje sa institucijama i organizacijama sa zajedničkim ciljem dosezanja najviših standarda zaštite djece i mladih. Iskreno se zahvaljujemo Dječijoj kući na srdačnom gostoprimstvu i uspostavljenoj saradnji!